Home Güncel / Teknoloji / Yazılım

İnternetten Para Kazanmanın 10 Etkili Yolu

Mutluluğun kaynağı tamamen para ile sağlanamaz. Fakat geçmişten günümüze bir referans olarak ele alırsak hayatın önemli bir parçasıdır. Ekonomi devletlerin kalkınmalarında ve siyasi rollerinde önemli bir etkendir. Ekonomi ayrıca devletler arası güçtür. Ekonomik savaşlar her zaman topyekün savaşlardan daha ağır sonuçlar doğurmaktadır.






Her yaşayan canlı belli bir ölçüde temel ihtiyaçlarını karşılamak zorundadır. Geçmişten var olduğumuz güne bakarsak ekonomiler teknoloji temelli ölçütlere ulaşmıştır. Bugün bir yazılım devi sizin ürettiğiniz kumaşı belli bir mekanik unsurların programlanması ile kat ve kat seviyede üretimin seri bir bant haline dönüşmesini sağlayabilir.



Esas olarak internetin çıkışı belli bir alanın büyük ölçeklerde büyümesine yol açmıştır.



İnternet bir gelir kapısı olarak çokça fazla fırsat sunuyor.


İşin bağlamına göre profesyonel (yazılım, web tasarım, kodlama, web master), standart (blog, içerik üreticisi) ve eğlence amaçlı olarak internetten faydalanılabilir.

Temel olarak daha çok içerik üretim kısmında yer alan kullanıcılara değinmek istiyoruz.

1. Blog yazarı veya içerik üreticisi olmak

Blog yazmak daha çok bir hobi aracı olarak görülür. Başlangıçta önerimizde bu doğrultudadır. Bir an önce para kazanmak hevesiyle kalitesiz içerikler yazmak uygun olmaz. Blog yazarak para kazanmanın yada iyi paralar kazanmanın en önemli noktası özgün olmak ve kalite üretmektir. Ayrıca içerik üretmek kolay para kazanmak anlamına gelmiyor. Büyük uğraşlarla yapılan her bir emek sonunda sermayeye dönüşme yolunda en büyük zaferdir. 
En önemli unsurlardan bir tanesi de bilgi birikimi ve tecrübedir. Kolay kazanımlarla elde edilemez fakat emekle, azimle yapılabilir.

Bilgi/beceri + Emek + Özgünlük = Kaliteli İçerik

Bilgiden çok uzmanlık alanı olan bir kişi bu alanda çalışmalar yapmalıdır. Düzenli ve sürekli yazmak için uzman olduğunuz bir konu seçmeniz en doğru olanıdır. 
Bunun yanında popüler olan veya popülerlik derecesi artmakta olan konular üzerine yazmak gerekir.


İnternetten siteler nasıl para kazanır?

İnternet siteleri çoğu zaman yayınladıkları reklamlar üzerinden para kazanırlar. Bununla ilgili oldukça çok reklam platformları bulunmaktadır. Büyük firmalar ve siteler en çok Google reklam şirketlerini tercih etmektedirler. Adsense reklamları, reklam verenler ve yayıncılar için sıkça tercih edilir.


2. Makale Yazarı Olmak Yada Hazır Makale Satmak

Genelde büyük siteler veya birden çok bloğu olan, site yöneticileri içerik üretmek için verimli zamanı yoktur. Daha çok sitenin bakımı ve teknik sorunları ile ilgilenmek zorunda olan yöneticiler makale yazma kısmındaki boşluğu başka yazarlar eliyle doldururlar.  
Bunun gibi nedenlerden dolayı birçok sitenin makale yazarına ihtiyacı vardır. Genel olarak siteler kendi yazar sistemini kurarlar. Makale yazarak para kazanmak çokta zor bir iş değildir. Önemli olan belli bir bilgi birikimi ve sürekliliğin sağlanması esaslarıdır. Onun içindir ki evde oturup her hangi bir konuda makale yazabilir ve daha sonra bunu satabilirsiniz. 
Hazır makale satmak fikrine gelince, internette onlarca hazır makale alan site bulunmaktadır. Yapmanız gereken şey bu sitelere üye olmak ve içerik üretip kazanmaya başlamak.

Makalemi yazdım, satmak istiyorum. Makale başına ne kadar ücret alırım?
Bu konuda tam olarak açık seçik bir bilgi vermek doğru olmayabilir. Neden olarak makale yazmanın belli başlı şartları vardır;

  • İçeriğin uzunluğu.
  • Yazım ve noktalama kuralları.
  • Düzen, tonlama ve başlık metni.
  • Hangi konuda bir makale yazıldığı.
  • Bilimsel yada akademik bir içerik olması.
  • Araştırma ve incelemeye dayalı makale yazmak.
  • Yada belli bir uzmanlık gerektiren, uzman makale olması.
  • Belli bir kısımda uzman görüşünü belirten makale yazmak.
Genellikle yetenekli ve başarılı yazarlar 1000 kelime başına 100 - 150 lira para alırlar. Bunun dışında bu tür başarılı yazarlar ekstra ödemeler alırlar. Haftalık olarak sistem içerisindeki döngüde haftanın yazarı gibi ödüller alırlar. 
Normal bir içerik için, 1000 kelime başına size 20 - 25 lira ödeme yapabilirler.

Peki sistemin faydaları nelerdir?

Araştırmaya ve incelemeye teşvik etmek.
Bilgi ve tecrübe edinmek.
Alışılmışın dışında motor öğrenmeyi sağlamak.
Bilgi paylaşımı ve karşılıklı olarak etkileşim sağlamak.
Öğrenmeye katkı sağlamak.
Bilgiye erişimi kolaylaştırmak.

3. Sosyal Medya Araçları İle Gelir Elde Etmek

Sosyal Medya günümüzde oldukça ilgi çeken bir platform haline gelmiştir. İnsanlar içerisinde çoğunlukla Facebook, Twitter, İnstagram (vb.) gibi sosyal medya araçları eğlence ve vakit geçirmek amacıyla kullanılır. Sosyal medyanın eğlenceli bir araç olması dışında iyi bir sanal pazar özelliği vardır. Bu nedenledir ki bir çok kişi sosyal medyayı para kazanmak adına kullanıyor. 


4. Youtube İle Para Kazanmak

Sosyal platformlardan bir tanesi olan Youtube, dünya çapında popüler olan 2005'te kurulmuş bir video barındırma sitesidir. Youtube da video izlemek eğlencelidir. Ayrıca popüler kanallar video yükleyerek para kazanırlar. Youtube yüklediğiniz videolardaki reklamlardan para kazanabilirsiniz. Peki bunu biliyor muydunuz?
Youtube ortamında belli kurallar vardır. Youtube gibi bir oluşum tabiki özgün içerikleri önemsemektedir. Para kanmak istiyorsanız kendi videolarınızı yüklemeniz ve telif haklarına dikkat etmeniz gerekir.
Youtube internetten para kazanmak için iyi bir seçenek, İş Ortaklığı Programı ile bu deneyimi yaşayabilirsiniz. 
Eskiden Youtube ile para kazanmak daha kolaydı fakat Youtube'nin kaliteli içerik yapan kanallara önem vermesiyle birlikte para kazanmak zorlaştı. İş ortaklığı başvurusu zorlaşmış olsa da belli kriterleri sağlayan kullanıcılar için başvuru yolu açıktır.


YouTube İş Ortağı Programı'na genel bakış

16 Ocak 2018'de YouTube İş Ortağı Programına başvuracaklar için yeni güncellenen uygunluk koşulları getirildi.Bir kanalın incelemeye alınması için şartlar;
  • Son 12 ay içerisinde 4000 saat izlenme süresi.
  • Bin abone sayısına ulaşmış olmak şartı.
İçerik üreticiler, youtube videolarından yayınlanan reklamlardan para kazanırlar. Ayrıca YouTube Premium abonelerinin izlediği videolardan para kazanırlar. 

5. Affiliate Marketing (satış ortaklığı) İle Para Kazanmak

SEO ve seo

Baca juga :

3 yorum:

1. Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren müstehcen vb. içeriklerden doğan her türlü hukuki ve idari sorumluluk yorum gönderen kişiye aittir.

2. Konu dışı sorularınız için İletişim sayfasından ulaşabilirsiniz.

Her türlü yorum şikayetlerinizi yorum yapan üyenin ismini ve mesaj içeriğini yazarak bildiriniz.

to Top